Денситометър DensiEye

Фамилията X-Rite DensiEye са преносими бързи, aвтоматични и удобни денситометри  с отлични характеристики:

Точност и ефективност

Печатари, мениджъри продукция и менджъри качество постоянно се нуждаят от изгодни решения за осигуряване на качеството и стабилността на печата, но с по-малък разход на пари и време. Фамилията портативни денситометри XRite DensiEye осигурява висока скорост, високо ниво на автоматичност и точност на приемлива цена. И двата модела- DensiEye100 и 700 – измерват всички критични фактори в печатния процес, за да подпомогнат бързата подготовка на машината и предотвратят грешките, правейки това изгодна добавка към всеки печат на CMYK задания.

Бърз измерителен цикъл

Несравнимата измерителна скорост на DensiEye е само началото. С най-бързото визуализиране на измерените параметри от всички денситометри на пазара, вие ще спестите критично време, специално, когато измервате много зони на намастиляване. Тези ръчни инструменти са напълно автоматизирани за директен достъп до най-често използвани функции дори без натискане на бутон. Ясният LED толеранс–индикатор представя бързо резултата и позволява да преминете към следващото измерване – няма нужда дори и да гледате към показанията на дисплея.

Лесни за използване

С изключителна ергономичност и удобство за потребителя DensiEye предоставя цялата информация на предпочитан език с отчетливи цифри и символи. С техните автоматични функции и ясен толеранс–индикатор, DensiEye100 и 700 изискват от оператора само базови познания за качествения контрол на печата. Напълно автоматичния режим на използване осигурява автоматично разпознаване на типа поле (плътен цвят, растер, трапинг и сив баланс), правейки DensiEye лесен за използване без продължително обучение.

DenciEye2

Увеличена прецизност на измерване

Автоматичното използване и автоматичното разпознаване на типа поле минимизира операторските грешки, осигурявайки точни резултати при всяко измерване. DensiEye700 включва всички необходими измерителни функции – плътност, нарастване на растровата плътност, трапинг, сив баланс и печатна характеристика. Опцията “малка апертура” (която може също да включва и поляризационен филтър, както стандартната) е подходяща за измерване на малки контролни скали, изисквани при печата на списания и вестници.

Енергийна ефективност

Фамилията DensiEye използва LED технология за ниска консумация и може да направи до 500000 измервания с един комплект батерии. Това означава по-малка поддръжка и замяна на батерии , така че е готова за работи когато е нужно. Лесна комуникация с PC през USB порта.

Специални настройки за посрещане на Вашите изисквания

– Избор на ISO Status E,I, или T стандарт за измерване

– Избор на стадартна(3mm) или малка (1.6mm) измерителна апертура за малки контролни скали

– Избор на поляризационен филтър или без него.

DensiEye100

DensiEye 100 – портативен денситометър за отразена светлина

Съвременен компактен денситометър, бюджетен вариант на DensiEye700, притежаващ същите основни предимства – бързина на измерване и индикация, удобство за работа  и  още по-добра добра цена.

Разликата от основния модел е в набора от функции, намален до най-нужните за контрол на печата. Разширяването до пълната функционалност става с помощта на код, без отделяне на инструмента от печатницата.

Големия графичен дисплей, интуитивния интерфейс с икони за основните режими и функции, както и двуцветния “Pass/Fail”-индикатор позволяват ускоряване на контролните операции и внасяне на необходимите корекции по време на печат.

Автоматичното разпознаване на цвета на измервания елемент  намалява вероятността за грешки.

Предвидени са няколко набора от референтни стойности за всички контролирани параметри, което прави уреда максимално приложим в натоварена производствена среда с печат върху няколко вида хартии.

Достъпни са най-основните функции – Density, Density difference & Gray Balance (incl. difference). Към основните функции могат да бъдат добавени Dot Gain, Dot Area, Trapping & Print characteristic line  – чрез Upgrade до модела DensiEye 700.

Малката измерителна апертура (1.6mm) прави възможен денситометричния контрол на скали с елементи 2x2mm.

Всички резултати могат автоматично да се попълват в технологичната документация чрез вградения USB-интерфейс за връзка с компютър.

Функции: Плътност, Разлика между плътностите, Сив баланс, Нарастване на плътността, Площ на  растера, Припокриване, Печатна характеристика.

Параметри:

  • Измерителна геомерия – 45°/0° пръстенова оптика
  • Апертура – 3mm или 1,6mm
  • Диапазон на измерване – 0,00D…3,00D
  • Време за измерване – 0,5s