Еталонна скала ColorChecker Classic

CCClassic1Цветова скала с 24 цветни полета, предназначена за калибриране и оценка на цветовъзпроизводството на цифрови камери и други цветовъзпроизвеждащи устройства.

Всеки цвят в скалата съответства на цвета на естествен обект и отразява светлината по същия естествен начин.

С помощта на ColorChecker 
фотографите могат да предвиждат и контролират начина, по който ще изглеждат цветовете на изображенията в различни условия на осветление.

ColorChecker може да бъде използвана за настройка на белия баланс на цифровите камери, което гарантира точно, равномерно и неутрално възпроизводство на белия цвят при всички условия на осветление.

Просто включете ColorChecker в първия кадър (ако заснемате JPEG или традиционни изображения) или в който и да е от серията RAW кадри. По-късно, в студиото, Вие ще можете да използвате скалата, за да сравните, измерите и анализирате разликата във възпроизводството на всеки цвят. Този обективен стандарт ще Ви помогне да съкратите скъпия и продължителен процес на настройка на цветовете.

ColorChecker може да бъде използвана още за оценка на филмите, осветлението, филтрите и хартията при традиционната фотография, за оценка на печатни процеси, както и в кинематографията (телевизия и видео) – за проверка на камерите, осветлението и филма.

ColorChecker се предлага в два варианта: Classic (21×28 cm) и Mini (5.7×8.26 cm). Двете скали са идентични, което ви позволява да държите едната в студиото, а другата да носите със себе си при фотосесиите извън него. За създаване на цветни профили използвайте ColorChecker Classic.

ColorChecker Brochure BG

ColorChecker Comparison Brochure EN