Нов MacBook и интересен нов продукт от Apple през септемрви

Днес се появи информация за някои любопитни неща, които ни подготвя американският производител за тази есен. Наред с очакваните нови модели iPhone и iPad Pro, изглежда, че компанията подготвя и нов преносим компютър. Той ще бъде така нареченият “entry-level” или по-бюджетно решение за потребителя. Досега тази роля имаше MacBook Air, като се очаква новият модел да бъде негова подобрена версия. Той ще струва $1200, което означава, че, ако замени MacBook Air, Apple няма да предлага преносим компютър на цена под $1000.

13-inch-macbook-pro-no-touch-bar

Друга информация пък гласи, че компанията ще разшири продуктовата си гама, представяйки AirPower Mat – подложка за безжично зареждане. Тя ще може да зарежда едновременно iPhone, AirPods и Apple Watch, давайки възможност на потребителя да ги подреди както поиска, за да му бъдат лесно достъпни. Според източници, този продукт ще струва около $150.

Интересно е да се отбележи, че за поредна година iPad Mini няма да получи ъпдейт. Ще продължи да се продава последното 4-то поколение от него, което излезе през 2015-та година.

Тазгодишото събитие на Apple, на което ще бъдат представени нови iPhone, iPad Pro и MacBook ще се проведе около 12-ти септември.

Източник: 9to5mac.com

Последвайте ни в Instagram @creativecenterbg