Shortcuts ще разкрие пълния потенциал на Siri в iOS 12

Една от иновациите, които Apple представи на WWDC 2018, бе новото приложение Shortcuts, което позволява задаването на определена последователност от действия с цел по-бързото им изпълнение. Така например може да създадете команда, която изпраща съобщение на някого, когато си тръгвате от работа, или да зададете определени настройки на музикалния си плейлист, както и безброй други действия, които Siri ще изпълни, когато изречете фраза, която отново Вие задавате.

sirishort

До голяма степен създаването на Shortcuts цели на комбинира възможностите на дигиталния асистент на Apple и функциите на приложението Workflow, което компанията придоби преди година. Други дигитални асистенти като Google Assistant или Alexa като че ли превъзхождат Siri по функционалност, но имплентирането на това приложение ще отвори много нови възможности. Една от най-силните страни на Apple е така нареченета “екосистема“, изразяваща се в отличното взаимодействие между отделните устройства, а Shortcuts ще заздрави връзката още повече, защото ще е налична за iPhone, iPad, Apple Watch, Mac, AirPods, Home Pod и Car Play.

 

01-siri-shortcuts-app-ios-12
В момента можете да разгледате приложението в бета версията на iOS 12, но то със сигурност няма да работи в пълния си потенциал до пускането на официалната версия на операционната система.

 

02-siri-shortcuts-app-ios-12

 

Източник: macrumors.com; techcrunch.com

Последвайте ни в Instagram @creativecenterbg!