Apple спира производството на iPhone X и iPhone SE?

С наближаването на есента, когато ще видим новите модели iPhone, се засилват спекулациите относно бъдещето на два от по-старите такива, а именно iPhone SE и миналогодишния iPhone X. Според анализатори компанията възнамерява да спре производството им заради насъбралия се интерес към тазгодишните модели, породен от факта, че много потребители отказаха да подновят телефона си с някой от миналогодишните. Доказателствата за това идват от факта, че Apple са заявили за производство 92 млн. бройки от новите телефони в рамките на втората половина от 2018-та и още 91 млн. за първата половина на 2019-та, което е “много повече от обичайното”.

iphone-x

Анализаторите смятат, че “iPhone 11 Plus” (или iPhone X Plus, както може да се нарича и за който писахме по-рано тук) ще задоволи тези клиенти, за които iPhone X е бил прекалено малък, а iPhone 9 ще бъде по-нискобюджетното решение. Интересно е да се отбележи, че се очаква iPhone 8 да се задържи на пазара, за разлика от по-скъпия iPhone X. iPhone SE пък се смята за прекалено остарял и въпреки че нееднократно се появяваше информация за пускането на негова подобрена версия, засега бъдещето му остава несигурно.

release

Много специалисти се изказват относно бъдещето на iPhone X и iPhone SE, но мненията са разнородни, така че не бива да бързаме със заключенията по темата. Всичко ще стане ясно едва когато от Apple официално представят новите си модели и търговските си планове за старите такива.

Източник: 9to5mac.com

Последвайте ни в Instagram @creativecenter.bg