Ето кои са най-популярните приложения в историята на App Store

На 10-и юли тази година е първият юбилей на App Store. През 2008-а на тази дата той “отвори” за първи път и промени завинаги начина, по който използваме мобилните си устройства. И ако в зората на мобилните приложения харесвахме апликации с говорещи котки, то ето какъв е резултатът 10 години по-късно.

ios-11-app-store

През 2010-а Talking Tom Cat оглавява класацията за най-теглени приложения, следвано от Facebook. Най-много пари пък потребителите са похарчили са навигационни апликации, както и за Shazam и WhatsApp, които преди бяха платени. Коренна разлика има през 2018-а, когато програмата за музикални клипчета TikTok е звездата в небосклона на iOS приложенията, изпреварвайки YouTube, Facebook и Instagram. Най-много пари пък се харчат за Netflix, който в последните години преобрази пазара на киното, а имплементацията му в AppStore го направи още по-популярен.

most-popular-ios-apps-1

Щом става въпрос за игри, лидер по брой тегления за всичките 10 години от съществуването на App Store е финландският хит Clash of Clans, следван от не по-малко популярната Candy Crush. Предизвикалата тотална еуфория по цял свят Pokemon Go пък заема 10-о място в подредбата.

most-popular-ios-apps-games-1
При приложенията няма нищо изненадащо. Така наречените “Essentials” са най-теглените приложения и неслучайно присъстват в почти всяко устройство. Интересно е присъствието на китайската социална мрежа QQ, която заема последното място в Топ 10.

most-popular-ios-apps-4

Източник: appannie.com