iPhone X Plus – какво знаем до момента

Прогнозите сочат, че през тази година Apple планира да пусне на пазара 3 телефона, за които писахме по-рано тук. Последният от тях, 6,4-инчов модел, се очаква да бъде по-голяма версия на iPhone X или нещо като iPhone X Plus.

Най-важният компонент на новия модел е неговият дисплей. След като iPhone X беше първият телефон на компанията с OLED дисплей, то неговият наследник ще има още по-голям 6,4-инчов OLED дисплей с разделителна способност около 500 ppi и резолюция от 1242 х 2688. За сравнение iPhone X има разделителна способност 458 ppi, а тази на iPhone 8 Plus е 401 ppi.

iphone-x-screenshot

Що се отнася до мощността, телефонът вероятно ще разполaга с новия чип на Apple, който, следвайки логиката на досегашните наименования, ще се нарича А12. RAM паметта пък ще бъде увеличена до 4 гб, надскачайки досегашните 3 гб на iPhone X и iPhone 8 Plus.

Камерата отново ще бъде двойна – с една широкоъгълна леща и една телефото леща за снимки в Портретен режим. Имаше слухове, че този път ще видим тройна камера, но засега нищо не подсказва подобно развитие. Остава неясен пикселажът и дали ще бъде надградено над 12-те мегапиксела, които има iPhone X.

iphone-x-camera

Цената засега е най-голямата загадка, а мненията за нея са разнородни. Цифрата от 999$ за iPhone X като че ли уплаши немалко пoтребители, а някои от слуховете гласят, че iPhone X Plus ще струва близо 1500$. Други обаче казват, че именно недоволството на потребителите от високата цена ще направи така, че iPhone X Plus да струва 999$, а обновеният iPhone X  – 899$.

release

Ще научим отговорите на всички неизвестни през септември, когато се очаква Apple да обяви официално новите си модели телефони.

Източник: 9to5mac.com