iOS 12 и всичко интересно от WWDC 2018

Тазгодишната конференция на разработчиците предложи единствено софтуерни иновации, за разлика от миналата година, когато видяхме за първи път iMac Pro, HomePod и 10,5-инчовия iPad Pro. В провелото се снощи в Сан Хосе, Калифорния събитие акцентът беше върху новите операционни системи за почти цялата гама Apple продукти

 

iOS 12

Една от най-интересните новости в тази нова версия на операционната система за iPhone и iPad е вграденото приложение Measure, с което можете да определите реалните размери на обекти покрай вас, стига устройството Ви да има вграден ARKit (iPhone SE и всички следващи модели; iPad Pro).

ios12

Ако смятате, че прекарвате много време в социалните мрежи, вече ще можете да задавате лимит на времето, прекарано в  ползване на всяко приложение, независимо дали е Фейсбук, Инстаграм или някоя игра. Когато го надвишите, ще получавате известие.

 

Друг интересен ъпдейт е възможността да създавате собствено Emoji, или както от Apple го наричат – Memoji. Ще можете да изберете неговия цвят на кожата, прическа, аксесоари и др. Ще имате възможност и да го анимирате, също както Animoji-тата на iPhone X.

memoji

watchOS5

В петата версия на операционната система за Apple Watch, компанията ще интегрира нови функции, като приложение за подкастове, “уоки-токи” функция, както и възможност Siri да работи с приложения от трети страни. Ще можете да измервате спортните си постижения с тези на приятелите си, формирайки един вид състезание.

competitions

tvOS 12

Тук има само един значителен ъпдейт и той е, че новата ОС за телевизионното устройство на Apple вече предлага поддръжка за технологията Dolby Atmos – така нареченият “триизмерен съраунд звук”

atmos

macOS Mojave

Доста интересни детайли съпровождат новата операционна система за Mac и то още от стартирането на компютъра, където Ви посреща Dynamic Desktop, който се променя взависимост от това в коя част от денонощието се намирате. Виждаме и подобрения в така наречения Dark Mode или тъмна тема на интерфейса, която беше достъпна и в предишни операционни системи, но сега тя е по-пълна. Finder също има променен външен вид, а App Store за Mac вече изглежда доста по-модерен.

mojave

Това са на пръв поглед главните подобрения в операционните системи, които очакваме официално през есента. Ще трябва да изчакаме дотогава и за да видим какви нови устройства ще ни предложи компанията тази година.

 

Последвайте ни в Инстаграм @creativecenterbg за още интересни детайли от света на Apple!

Източник: 9to5mac.com