5 бързи трика за iPhone, които вероятно не знаете

Нашият iPhonе е неотлъчно до нас, но дори и да мислим, че го познаваме като петте си пръста, това обикновено не е така. Ето 5 интересни трика, които ще направят използването на Вашето устройство още по-ефективно.

1. Бързо зареждане

Бързате да излезете и изведнъж виждате, че имате малко батерия. За да заредите телефона си по-бързо, включете го на самолетен режим – това ще изключи мобилните Ви данни и връзката с мобилен оператор, натоварвайки устройството по-малко и позволявайки му да се зареди по-бързо. В този режим може да ползвате Wi-fi и Bluetooth.

 

airplane

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Затворете едновременно всички раздели в Safari

Вместо да затваряте разделите един по един, просто задръжте пръстта си върху долния иконата в долния десен ъгъл на браузъра – така ще излезе меню, от което може да изберете да затворите всички раздели едновременно.

 

tabs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Изтрийте само последната цифра от числото в калкулатора

Калкуторът на iPhone е направен така, че при натискане на С да се изтрива цялото число, което сте написали. За да премахнете само последната цифра от него, плъзнете пръста си наляво или надясно върху полето за изписване на числа.

 

4. Запазете файл като PDF в Safari (изисква се 3D Touch)

Този трик изисква да имате iPhone 6s или по-нов. Ако искате да запазите уебстраница, която посещавате, натиснете бутона Share (в центъра на долното поле), а след това Print. Когато се покажат опциите за принтиране, натиснете силно екрана, за да превъвнете документа в PDF. Натиснете отново Share, за да го споделите директно в Messenger, Mail, Whatsapp, VIber и др. или го запазете на устройството си.

pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Сигнализация за нови известия чрез светкавицата на телефона

 

В случай че искате да разберете, че телефонът Ви звъни или получавате известие, дори когато той е обърнат по лице, можете да включите опцията, караща светкавицата да премигва. Така, когато някой Ви търси, дори и да не чуете телефона си, ще получите допълнителна сигнализация. За да активирате функцията влезте във Settings > General > Accessibility. В секцията Hearing натиснете LED Flash for Alerts и включете.

flash

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: forbes.com