Apple пуска 3 телефона през 2018-та

Apple ще продължи започналата тенденция от миналата година, обявявайки нови 3 модела iPhone през 2018-та. Според източник първият ще бъде второ поколение iPhone X със същия 5,8-инчов OLED дисплей, а вторият може да се счита за нещо като “iPhone X Plus” с по-голям 6,5-инчов ОLED дисплей. Заедно с тези два модела, Apple планира пускането на трети, по-евтин iPhone с 6,1-инчов LCD дисплей, с подобрена технлогия спрямо тази на дисплеите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

iphones-2018-800x448

 

 

 

 

И трите модела ще са с екран, покриващ цялата предна част на телефона, със същите тънки ръбове като тези на iPhone Х. Ще имат и TrueDepth камера, поддържаща Face ID. По всичко изглежда, че 2018-та ще отбележи края нa Home бутона и функцията Touch ID във водещите модели iPhone.

Докато първите 2 телефона ще имат всичко, което има и iPhone X, то третият модел ще бъде по-евтин и следователно лишен от някои функции. Панелът му ще бъде от алуминий, вместо от неръждаема стомана, вероятно няма да поддържа безжично зареждане, а има вероятност и дисплеят да не разполага с функцията 3D Touch. След премахването на тези екстри, въпросният iPhone би трябвало да струва около $700 – $800  – цена, която да го приравни с миналогодишните iPhone 8 и iPhone 8 Plus. И трите нови модела ще имат новия процесор на Apple A12.

iphones-2018-kgi

 

 

 

С пускането на второ поколение iPhone X е много вероятно да бъде спряно производството на оригиналния такъв, вместо да се намали цената му. Това не би било нещо ново, след като бе спряна продукцията на iPhone 5, когато през 2013-та на пазара излязоха iPhone 5c и iPhone 5s.

Източник: macrumours.com