Какво ще ни предложи Apple в близкото бъдеще?

По-евтин HomePod и MacBook Air, нов iPad Pro и iPhone без черен прорез в горната част на екрана през 2019-та – това гласят последните слухове относно очакващите ни в близкото бъдеще Apple продукти.

Едно от преобладаващите предположения е, че през втората четвърт на тази година ще имаме нов, по-евтин MacBook Air. Този модел остава предпочитан вариант за ученици, студенти и хора, търсещи по-бюджетен вариант за Мас. Очаква се той да увеличи продажбите на MacBook с 10% – 15%.

13-inch-macbook-air1

Според източник Apple води преговори с различни производители на дисплеи за такъв, който да
покрива цялото устройство. По този начин ще се елиминира превърналият се в отличителен знак за iPhone X черен прорез в горната част на екрана. Остава въпросът къде ще бъдат поместени сензорите, наложили интегрирането на този елемент в дизайна на последния модел iPhone.

 

iphone-x-sensors

Почти сигурна изглежда и появята на нов iPad Pro c Face ID. Такъв може да бъде представен още през юни, за когато е насрочено следващото събитие на Apple. Устройството няма да има хоум бутон, с което ще бъде увеличен и размерът на дисплея. Очаква се и подобрен Apple Pencil. По същото време на годината може да видим и нов, по-малък HomePod, който ще струва по-малко от големия си брат.

 

homepod-concept-lead1

Междувременно, през изминалата седмица се появи и проучване с предположения относно причините, поради които потребители на iPhone не са сменили по-стария си такъв c iPhone 8 или iPhone X. Основните “виновници” се оказват високата цена, както и размерът на дисплея.

Източник: 9to5mac.com