IP68 за iPhone 8!

Тази година отбелязваме десет години от появата на смартфона, променил представите ни за мобилен телефон. Всеки следващ месец ни позволява да се докоснем до някоя нова прогноза.

Голяма част от прогнозите свидетелстват за едно изцяло стъклено поколение, но преди броени дни излезе нова, която загатва появата на изключително тънка стоманена рамка, напомняща корпуса на iPhone 4. Според някои източници, iPhone 8 ще разполага със степен на на прахо и водоустойчивост IP68, за разлика от iPhone 7, който e със сертификат IP67.

Въпреки сертификатите за водоустойчивост, контакта с течност не се покрива от гаранцията.

Голяма част от смартфоните днес разполагат с подобна на горната характеристика. Втората част от кода варира, докато първата означава International Protection – сертификат, който се издава от Международната техническа комисия.

По всичко изглежда, че в очакваното осмо поколение е почти невъзможно да проникне прах и каквото и да е друго замърсяване, а неговата степен на водоустойчивост да бъде подобрена. Припомняме ви, че iPhone 7 може да бъде потопен във вода на дълбочина от един метър за период от половин час, без да претърпи увреждане.

iphone7waterresistance