5G еволюцията през 2017!

Изминаха няколко години от появата на един актуален към днешна дата стандарт. Почти всяко устройство може да се похвали с вграден 4G модул, но това няма да важи за част от тези, които ще бъдат произведените след няколко месеца. Intel има своя 5G модем, а той може да достигне завидната скорост от над 5 Gbps.

5g-modem-intel-cover-746x419

 

 

 

Вече остарялата 3G мрежа може да предложи скорост от 10 Mbps, 4G – до десет пъти по-голяма скорост при обмен на данни или 100 Mbps, а конкурентната разработка на AT&T, наречена 5G Evolution предлага отново 10 пъти по-голяма скорост спрямо своя предшественик, като този път тя се равнява на 1 Gbps.

Intel и представената разработка, която ще бъде пусната в производство до половин година, всеки 5G модем ще разполага с възможност за връзка и с актуалната към днешна дата 4G мрежа, което определено не е за подценяване. Вероятно част от мобилните оператори няма да отреагират на високоскоростната промяна толкова бързо, а ние трябва да разполагаме с алтернативен вариант.

Apple отново застава пред един доста важен въпрос. Очакваното осмо поколение iPhone все още е в процес на разработка, като компанията от Купертино трябва да вземе решение за вградената възможност за пренос на данни. Припомняме ви, че iPhone 7 разполага с два чипсета, Qualcomm и Intel, което допринася за една по-качествена връзка.

Съществува реална вероятност страхотната 5G разработка да подмине iPhone 8. Не трябва да забравяме, че технологията ще бъде пусната в производство около юни месец, точно три месеца преди да дебютира очакваното поколение.

 

Follow us on Facebook