Третата актуализация на iOS

Скоро всеки регистриран разработчик в системата на Apple, ще разполага с възможност да се докосне до тестовата версия на третата актуализация. Месец по-късно ще бъде пусната и официалната версия на разработката.

Theatre_mode

Един изцяло нов режим, за който все още не разполагаме с подробна информация. Theatre ще може да бъде активиран от Control Center и ще разполага с иконка във формата на пуканка. Предполагаме, че загадъчната разработка ще затъмни яркостта на екрана и ще забрани всеки звуков сигнал.

Тази пролет, ще се запознаем и с обновен вариант на iPad Pro. Очакваме обновен Split View режим, подкрепен от различен и значително по-лесен вариант за преминаване от едно приложение към друго, но това няма.

Очакваме и второто поколение Apple Pencil, което също най-вероятно ще дебютира през пролетта – поредната разработка, която няма как да мине без софтуерна подкрепа. Вероятно всеки от вас ще разполага с възможност да използва писалката в редица фабрично заложени приложения, както и върху Trackpad-а на своя MacBook, но за това ще разберем чак през пролетта.