MacBook през последните години

Mac потребителите, дори притежаващи по-стари поколения, със сигурност могат да се похвалят с бързата и надеждна работа на своите машини. Това се дължи на хармонията между операционната система и хардуерът. Някои от потребилелите смятат, че фокусът през последните години се е изместил върху Apple iPhone, отколкото върху Mac.

Въпреки, че в общия случай последните MacBook поколения биха могли да отговорят на професионалните ви изисквания, развитието на страхотното преносимо устройство, сякаш бе изпаднало в застой. Изключително търсеният MacBook Pro не беше обновяван през последните няколко години, като съвсем скоро се запознахме с неговата нова разработка, която за сметка на забавянето, определено впечатлява с иновативната Touch Bar възможност.

3up_pro


 Емблематичният за Apple, MacBook Air също не е получавал сериозен ъпдейт от години, а компактните размери на новия MacBook Pro и 12-инчовия MacBook ни карат да си мислим, че бъдещето на Air линията е под въпрос. През последните няколко години MacBook Air не може да се похвали с кой знае колко съществена промяна, въпреки появата на варианти с по-мощен процесор, по-бърза флаш памет, по-издръжлива батерия и, разбира се, подобрена графика. Голяма част от изброените промени превръщат устройството в изключително актуално предложение към днешна дата, но Apple са вдигнали летвата много високо и феновете на компанията очакват онова магическо „one more thing“ да присъства във всеки нов продукт с логото с отхапаната ябълка.

air_2up

Припомняме ви, че през пролетта на 2015-та година, компанията от Купертино ни запозна и с един изцяло нов ултра преносим компютър, наречен просто MacBook. Въпреки, че машината получи известни критики, свързани най-вече с отсъствието на достатъчно портове за свързване на различни периферни устройства, тя беше изпълнена с иновации. Изключително елегантното 12-инчово устройство, разполага с Retina дисплей, може да се похвали с дебелина от 0.35 до 1.31 см, а в изискания му корпус, ще откриете процесорна Turbo Boost мощ до 2.7 GHz, максимум 512 GB флаш памет и доста задоволителна видео карта.

Предстои да разберем какво ни е приготвила 2017 година по отношение на компютрите на Apple и в каква насока ще поеме тяхното развитие.