Apple AirPods в началото на 2017?

Края на 2016-та е тук, а ние все няма официална информация за излизането на пазара на безжичните Bluethooth слушалки AirPods. Първоначалната дата на дебюта трябваше да бъде края на октомври месец т.г., но Apple обявиха, че се нуждаят от още време. Забавянето е с основателна причина.

AirPods ще могат да се похвалят с Bluetooth модул, вграден в едната слушалка. Каналите трябва да бъдат синхронизирани до съвършенство, като вероятно точно в този привидно малък, но изключително съществен детайл се крие и забавянето.  Дори и едно съвсем малко разминаване, равняващо се на една десета от секундата няма да остане незабелязано от човешкото ухо. Какво би станало, при положение, че батерията на основната слушалка се изразходва, а другата все още разполага със заряд? Вероятно втората ще изключи автоматично, но преди това ще уведоми потребителя, че батерията е паднала, чрез звуков сигнал.

02_reasons_delayed_airpods

От друга страна един от малкото щастливци, имали шанса да се докоснат до прототипа на AirPods, Джон Грубер от Daring Fireball, твърди, че не е срещнал почти никакви проблеми със слушалките, а те са се превърнали в любимия му нов продукт на Apple от години. Вероятно очакваните безжични AirPods все пак ще дебютират скоро, като ние сме сигурни, че ще се превърнат в една неразделна част от ежедневието на голяма част от потребителите на iPhone 7 – устройството, което не разполага с фабрично заложен аудио изход за слушалки.

В крайна сметка със сигурност е по-добре от Apple да изчакат малко с пускането на AirPods на пазара, отколкото да повторят грешката на Samsung и взривоопасния Galaxy Note 7.

via 9to5mac.com

Follow us on Facebook