4k и 5k мониторите, които ще заместят Apple Thunderbolt Display

Apple потвърди своите намерения, че излиза от бизнеса с монитори, като, разбира се, препоръча и алтернативен вариант, с който може да се запознаете в продуктовата гама на LG.

Точно тук бихме споменали и за революционния 27 – инчов iMac, който разполага с 5K екран.  Вграденият дисплей панел е произведен от LG, но въпреки това, той е поместен в един изключително елегантен корпус на Apple.

Тази стъпка определено ще зарадва огромна част от потребителите, още повече като вземем предвид, че до страхотния дизайн на вашия нов MacBook Pro определено няма да стои на място монитор, произведен от LG, макар и с идентични характеристики.

lg_mbp

Решението на Apple вероятно е продиктувано и от появата на страхотното Touch Bar управление. За да използвате последното поколение MacBook Pro с външен монитор, определено ще се нуждаете и от външна клавиатура. Съвсем логично, при положение, че желаете да се насладите на всяка нова функция, която може да ви предложи MacBook Pro, външната клавиатура трябва да разполага с вграден Touch Bar панел, каквато все още не съществува.

Подобно несъответствие не би било типично за Apple, като определено няма да се изненадаме, ако след известно време компанията от Купертино обяви два нови продукта – 5K монитор и, разбира се, необходимата външна клавиатура с вграден Touch Bar панел.