Как да деактивираме Siri в MacOS Sierra

MacOS Sierra – компютърната операционна система, която e отличeна с наличието на настолен интелигентен асистент. Въпреки страхотните функции, които може да ви предложи Siri, всеки потребител разполага възможността да изключи приложението.

Ако хардуерните характеристики, с които разполага вашето устройство, “на косъм” покриват изискванията на macOS Sierra или просто не желаете разширените възможности, които може да ви предложи Siri, няколко съвсем лесни стъпки, ще Ви помогнат. Тази възможност определено ще освободи част от хардуерните ресурси на вашия Mac.

Преди всичко, трябва да знаете, че любопитното приложение може да бъде включено отново по стандартен начин, а вие да продължите да се възползвате от всяка негова възможност. И така, за да деактивирате вашето настолно Siri приложение, кликнете върху малката ябълка, която се намира в началото на основното меню.

Siri

При положение, че горното условие е изпълнено, обърнете внимание на спуснатото падащо меню, където трябва да изберете System Preferences. Вече сте почти готови, в отворения прозорец потърсете стандартната за Siri икона и кликнете върху нея. Точно тук ще се запознаете и с всички възможни настройки на приложението.

Отправете поглед към лявата страна на текущите настройки и веднага ще видите една единствена, но за сметка на това основна възможност, която е маркирана по подразбиране. Просто премахнете отметката, която може да откриете пред Enable Siri, затворете настройките и сте готови. Вече приложението е изключено, като всяка една негова икона, както от основния бар, така и от този с вашите приложения е премахната.

Тази бърза настройка би трябвало да оптимизира работата на вашата операционна система, още повече, ако разполагате с малко по-старо поколение Mac устройство. За да активирате приложението, просто повторете всяка една стъпка и поставете отметка пред Enable Siri.

 

Follow us on Facebook