Какво още от Apple Special Event?

Здравето е приоритет за Apple

След като Apple пуснаха ResearchKit преди около година, много здравни институции и университети използват този интерфейс за създаване на приложения, които да им помага в научни здравни проучвания. Тим Кук и приятели споменаха, че най-масовото проучване за Паркинсон е проведено благодарение на ResearchKit. Вече всеки може да се включи в такъв тип събиране на данни за здравословното си състояние и да ги предоставя на здравни заведения. Но това не е всичко.

От днес, в гамата здравни приложения на Apple влиза и CareKit. Това е програмна структура, която ще помогне на разработчици да създават приложения, събиращи данни за състоянието на болни или възстановяващи се пациенти. Apple са създали първото такова съвместно с Медицинския център в Тексас – то ще позволи споделяне на здравословното състояние с близките на потребителя и дори с неговия лекуващ лекар. От днес ще е налично и такава апликация за болни от Паркинсон.

Apple-event-photo-carekit

 

CareKit ще е наличен за всички разработчици и здравни институции от Април, ще бъде изцяло с отворен код. Така всеки ще може да се възползва от мощта му и ще може да създава полезни на обществото приложения.

Apple вече далеч не е само производител на смартфони и компютри, и днешното събитие го потвърждава.

 

 

 

 

 

 

iPad Pro вече и с 9.7-инчов дисплей

На днешното събитие Apple представи не само новия iPhone SE, който толкова очаквахме, но и нова версия на популярния сред дизайнерите iPad Pro. Той идва с по-малък размер да дисплея от 9.7-инча, но все така мощен, за да заводоли изискванията на всеки.

 

 

iPad-Pro-9-7-photo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новият iPad Pro може да се похвали с до 40% по-малко отражения на дисплея, а в допълнение се оказа, че е най-яркият таблет на пазара. „True Tone Display“ е новата технология, с която iPad Pro е оборудван, благодарение на която сам може да отчита цветовата температура на околната светлина и така да регулира на дисплея, за да предаде възможно най-точната картина. По отношение на хардуер също няма забележки. A9X е чипът, който ще направи всички магии, а четирите говорителя са два пъти по-мощни от тези на iPad Air 2.

Специално за новия iPad Pro от Apple ще направят и нова клавиатура, както и Pencil. Други интересни добавки са Lightning SD card четецът и USB camera адапторът. За фотографите, които не се притесняват да снимат с таблет, iPad Pro има 12МР камера с focus pixels, dual-tone светкавица и поддръжка на Live Photos.

iPhone SE

Тази вечер в Сан Франциско Apple представиха това, което очаквахме от известно време – iPhone SE. Според Купертино, потребителите продължават да желаят 4-инчов смартфон за всекидневните си нужди и за миналата година са били закупени над 30 милиона 4-инчови iPhone телефони. Гигантът се е вслушал в това желание и от работата през последната година се е родил телефон, който на външен вид прилича малко на iPhone 5s, но приликите са до тук.

 

iPhone-SE-event-photo-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iPhone SE бе представен като най-мощният 4-инчов смартфон към момента – той включва в себе си 64-битовият Apple A9 чип с вграден M9 копроцесор. Това прави SE два пъти по-бърз от iPhone 5s. Освен това, Apple са включили в новото си отроче 12-мегапикселова, iSight камера с True Tone светкавица и Focus Pixels технология. С нея можете да правите панорамни снимки до 63-мегапиксела, 4K видео и, разбира се, Live Photos. Предната камера пък е екипирана с Retina Flash за по-добри селфита. iPhone SE без проблем поддържа Touch ID и Apple Pay, но за жалост, както се предполагаше, не включва 3D Touch.

Цветовете, в които ще можете да изберете своя нов 4-инчов iPhone, са сиво, графит, злато и популярния напоследък rose gold.

Трябва да кажем нещо и за цената на новия смартфон – първоначално той ще е наличен в 110 държави по света, като поръчките стартират на 24 март, а доставките – на 31 март. Ще се предлага в две разновидности – 16 и 64 гигабайта, със цени съответно 399 и 499 долара. Това прави iPhone SE най-евтиният Apple смартфон до момента.

 

 Follow us on Facebook