1st Kids Fest Sofia 28.06.2015

ПРОГРАМА И КОНЦЕПЦИЯ
KidsFest е ежегодно събитие, нещо като празненство за рождения ден на всички деца. Това е един вид международен културен „бюфет“, където всяко дете намира вдъхновение, имайки възможност да участва в шоуто на детската сцена. Една пъстра комбинация от разнообразни работилници, забавления, образователни мероприятия, игри, забави и изяви на таланти. KidsFest е шоурум за деца и всички, които работят с и за тях: НПО-та, училища, посолства и международни организации.

Тук децата имат възможност да се срещнат с ВИП-ове, посланици, известни личности. Фестивалът позволява на малките участници да покажат на света как те виждат бъдещето. Това е момент на радост и творчество, споделени със 100-ици приятели, момент, в който всяко дете може да открие в себе си вълшебната сила на Херкулес. Изкуство, шоу и забавление на едно невероятно място: Филмовите студиа Бояна са фантастичен свят, готов да посрещне детските мечти за утрешния ден с римски легионери, гладиатори, извънземни и множество талантливи дейци на 7-то изкуство. KidsFest кара децата да се чувстват като пътешественици във времето. Преоформянето и преосмислянето на пространството позволява на фантазията да се разгърне в нови идеи. Светът е процес на изграждане, затова ни е необходима визията на дете.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: филмови студиа Бояна (NuBoyana Film studios)

ПРЕВОЗ С АВТОБУС : от центъра, НДК. Тръгване: 14:30 ч. Връщане: 19:30 ч. (само за регистрирани посетители)

БРОЙ УЧАСТНИЦИ: ок. 500 деца (до максимум 1.000)
ВЪЗРАСТОВА ГРУПА: От начална училищна възраст до тийнейджъри, по-малки деца и родителите им са добре дошли.
ПЕРСПЕКТИВИ 2015 : Публично откриване с детско парадно шествие, преминаващо през центъра на града.

Малко кино за малки гости на в специалното ВИП студио на NU Boyana (по същото време) Шоу с коне, финал
Край – обратен превоз до центъра

БЕЗПЛАТНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА „ХЕРКУЛЕС“ ( в НДК tbc)
19:00
20:00

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОСЕТИТЕЛИ – училища, младежки групи, асоциации и др.
Всяко дете само изработва своя костюм с въображение, фантазия и нулев бюджет. Изготвя свое собствено послание, знаме, плакат, рисунка… Елате подготвени! Помислете как се виждате в бъдеще. Как ще изглежда светът утре?
Детската сцена предоставя поле за изява на малки таланти с песни, танци, скечове, поезия: Всяко изпълнение, индивидуално или групово, трябва да трае 2-3 минути.

Криейтив Център има удоволствието да участва във фестивала със следните работилници за учене и забавление с iPad:

iMovie – в тази работилница екипът на Криейтив Център ще покаже на децата как да заснемат, редактират и проектират филм с предварителен сценарий, всичко това само с помощта на iPad.

Sketch Book – работилница за рисуване и редактиране на снимки на iPad.

Дейностите от работилниците ще бъдат излъчени на живо на iMac и TV за публиката, която не може да участва.

Ще направим две работилници за всяка дейност, всяка с продължителност 35 мин. и 10 мин. почивка.

ПАРТНЬОРИ
Събитието се провежда под висшия патронаж на Софийска община. Основен партньор: Филмови студиа NuBoyana. Други партньори: Национален дворец на културата (НДК), Райфайзен банк, Харибо, ВКБООН, Криейтив Център, организация на скаутите, SOS Киндердорф, „Културни перспективи“, посолства….

https://www.facebook.com/events/1072937319386485/