НОВОСТИ ОТ APPLE

По време на ежегодната си конференция за разработчици, провеждаща се в Сан Франциско, Apple представи няколко впечатляващи новости. Най-интересна е новата мобилна операционна система iOS 7. Промени са направени както  в общата архитектура, така и във външния облик – сменени са външния вид на вградените приложения, шрифтовете – за по-добра четимост, анимацията. Иконите са с “плосък” дизайн за по-модерна и изчистена визия.

Освен визуални промени, операционната система предлага и нови услуги и подобрения на вече съществуващи.  iOS 7 идва с приложението AirDrop за лесно споделяне на големи файлове между Apple устройства. Промени има в интерфейса на Siri, както и интеграция с “Бинг” и “Уикипедия”. Новата система предлага и автоматично обновяване на приложенията, а Control Center – лесен достъп до често използваните приложения дори при заключен екран.

 

Представени бяха и новите модели MacBook Air с впечатяващо дълъг живот на батериите – батерията на 11,6-инчовата версия ще издържа до 9 часа, а тази на 13,3-инчовата – 12 часа. Моделите се бъдат с най-новите Intel Haswell процесори, с 40% по-бърза графична система Intel HD Graphics 5000,съвместимост с новия безжичен стандарт Wi-Fi 802.11ac и FaceTime HD камера.

 

 

Дългоочакван беше и новият професионален Mac Pro. Той впечатлява с иновативен и интересен дизайн, под който се крие сериозна производителна сила. Най-новият модел ще бъде произвеждан в САЩ.

 

 

Apple представи и следващата версия на операционната си система MacOS Mavericks.  С това традицията отделните версии да носят имена на големи котки приключи.

Повече информация ще намерите ТУК.