ДАРЕНИЕ

В края на отминалата 2012 година фирма Криейтив Център отбеляза 20 успешни години на пазара в България с поредица от събития. Като част от иницитивите по повод на юбилея беше и ангажимента за дарение на техническо оборудване на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, която фирмата традиционно подкрепя. За каузата допринесоха и фирмени клиенти, партньори и приятели.

На 07 март 2013 година в една от залите на гимназията беше осъществено предаването на дарението – система за професионално калибриране и верификация на монитори и мултимедийни прожектори XRite i1BasicPro 2 и фотографска скала Color Checker White Balance. Учениците и преподавателите ще могат лесно и удобно да използват в ежедневното си обучение дарената система, която включва всичко необходимо за професионално генериране на индивидуални ICC профили за монитори и мултимедийни прожектори. Фотографската скала, която представлява еталон за настройка на белия баланс на цифровите камери, ще ги улесни в получаването на прецизно, равномерно и неутрално възпроизводство на цвeтовете при всички условия на осветление.

На мероприятието присъстващите се запознаха  и с впечатляващите характеристики на новия настолен всичко-в-едно компютър iMac, част от иновативната продуктова гама на Apple.