Нови продукти от Apple

New iMacНа 27.07.2010 беше представена обновената продуктова линия iMac с нови процесори и видеокарти. Впечатляващата мощност на Dual-core Intel Core i3 и Core i5, и quad-core Core i5 и Core i7 процесори и високопроизводителните графични карти ATI Radeon HD предоставят поразителна графика при визуализация на снимки, филми, игри и сайтове, но и бърза работа със софтуери за разработка и технически приложения. Повече информация можете да прочетете тук.

Новост сред аксесоарите е външния Magic Trackpad, подходящ за работа с настолните Mac. Той притежава алуминиев корпус MagicTrackpadи стъклена сензорна повърхност и за връзка с компютъра ползва Bluetooth.  Има същите интуитивни качества като вградения в преносимите компютри multi-touch trackpad, но на по-голяма повърхност. Повече информация

От Apple анонсираха и пускането през септември на нов модел LED Cinema Display. Той ще бъде 27-инчов, с впечатляваща 2560 x 1440 резолюция, вградена iSight камера и 3 USB порта. Още за новия дисплей можете да намерите тук.