Новото Мac mini е тук!

macminiMacMini винаги е бил характеризиран като малкия чудак от семейството на Mac. Това е единствения Apple компютър, който е с най-ниска цена, както и единствената машина за крайните потребители, която не предлага цялостно интегрирано “всичко-в-едно” преживяване. Но въпреки това хората обожават този мъник, изполвайки го главно като медиен център у дома – той е малък, тих, сравнително мощен, а все пак е истински компютър и може да възпроизвежда какъвто и да е видеоформат. А сега става още по-впечатляващ и привлекателен заради новия unibody дизайн, графичната карта NVIDIA GeForce 320M, и – за първи път на който и да е Mac – HDMI порт, правейки го естествено продължение на вашия HDTV.

Това е първата промяна на дизайна на MacMini от първото му представяне през 2005 година.Всяко ново поколение се представяше с някаква промяна, но цялостната визия се запазваше. Но с внедряването на алуминиевия му корпус, MacMini става с инч и половина по-тънък, но и малко по-широк – с размери 7 x 7 инча2 -, макар че от конпанията твърдят, чепоследното и предпоследното поколение имат еднакъв обем. По този начин то придобива размерите на Apple TV.

MacMini няма никакъв проблем при изпълнението на основните дейности като сърфирането в интернет, обработката на документите и т.н. По-важното е обаче, че Mini-то също е и повече от способно при работата с HD Flash видео – може да възпроизвежда всякакви файлове с резолюция 1080p на всички по-известни плейъри като QuickTime, VLC или Movist.

Apple признава, че целта на създаването на Mac mini е била за един малък, гъвкав компютър, който може да бъде поставен във всякаква среда – много хора, например, го слагат в колата си. Със своите качества новото Mac mini постига голям успех – то е един от идеално създадените малки компютри, наистина може да се свърже към каквото и да е и да изпълни почти всяка задача. Ако се нуждаете от малък Mac, то вие ще сте напълно щастливи с Mac mini.

Повече за ревюто на MacMini от Engadget можете да прочетете тук.